8 травня 2020 р.

До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.
Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старим – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни (1939-1945).
Сьогодні Україна разом з іншими державами та народами вшановує пам’ять усіх загиблих у роки Другої світової війни, усіх, хто витримав нелюдську ношу війни. 
Пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука нашої неминучої Перемоги сьогодні.

Символом пам'яті жертв війни в Україні є червоний мак, який символізує кров загиблих людей. Гаслом є "Ніколи знову!" Пропоную зробити мак з паперу власноруч. В цьому вам допоможе відеоролик.

Немає коментарів:

Дописати коментар